Pilkkihiihdon säännöt

 1. Kilpailun järjestäjillä tulee olla vesialueen lupa.
 2. Kilpailuaika on kaksi tuntia.
 3. Onkimisessa pätee yleiset pilkkisäännöt.
 4. Lähtö tapahtuu yhteislähtönä.
 5. Lähtölinjan ylitettyään kilpailija saa ryhtyä onkimaan vain laturingin ulkopuolelta.
 6. Kierroksella saa onkia vain yhden kalan.
 7. Lähdössä on kairassa oltava suojus päällä. Kilpailun aikana kaira on kierrettävä pystyyn tapaturmavaaran takia. Kaira ei ole pakollinen joten voi käyttää valmiita reikiä. Välikierrosten ajaksi kairan voi jättää pilkkipaikalle nimilapulla varustettuna. Onki on nostettava ylös avannosta kalan viennin ajaksi.
 8. Kilpailija voi varata itselleen yhden avannon kerrallaan. Merkkinä pidetään varusteita. Kairaa ei lueta merkiksi.
 9. Maalia ei saa ylittää ilman kalaa.
 10. Kalan luovutus tulee olla joustava, ei sidoksissa pieneen astiaan. Luovutuspaikan ja maalitolpan väli tulee olla noin kolme metriä.
 11. Kilpalatua saa hiihtää vain yhteen suuntaan.
 12. Kilpailun voittaa se, jolla kilpailuajan päätyttyä on eniten kaloja eli kallallisia kierroksia. Tasakierrosten sattuessa ratkaisee se, kuka tuo kalan maaliin viimeiseltä kierrokselta.
 13. Kilpailun järjestäjä tarjoaa juomat kilpailijoille maksutta kilpailun ajan.
 14. Jos kilpailija haluaa käyttää omia juomia kilpailun aikana jonkun toisen tarjoamana, on juoma nautittava kierroksen aikana tähän tarkoitukseen varatussa paikassa.
 15. Avustajaa ei kilpailussa sallita.
 16. Järjestäjä ei vastaa tapaturmista.
 17. Pilkkihiihdon arvokisoissa on noin kilometrin pituinen merkattu rata joka on mitattu olosuhteiden salliessa esimerkiksi moottorikelkan mittarin avulla. Lapsille tarjolla lyhyempi rata olosuhteiden mukaan.
 18. KILPAILUSÄÄNTÖJEN RIKKOMISESTA SEURAA
  Jos rike on vähäinen, eikä aiheuta kilpailijalle etua, tulee toimitsijan antaa huomautus ja vaatia rikkeen korjaus välittömästi. Muussa tapauksessa voidaan hylätä koko kilpasuoritus.
  Sääntötoimikuntaan ovat kuuluneet Antero Rusinen Iisalmesta, Pentti Ripatti Mikkelistä ja Eero Lempiäinen Lappeenrannasta.
  Säännöt ja ohjeet on kirjoitettu pysyväksi muodostuneen käytännön pohjalta.